LIESBET BUSSCHE

 

 

 

 

 

NEWS

 

 

 

 

 

 

NOW

Sieraad Art Fair - From Walter to Astrid
Westergasterrein/gashouder, Amsterdam
8-11 November 2018

Studio sieraad en onderzoeksplatform Precious Dialogue nodigen u van harte uit op de presentatie van ‘From Walter to Astrid’ tijdens Sieraad Art Fair in Amsterdam. Van 8 tot en met 11 november tonen studenten, onderzoekers en ontwerpers – op uitnodiging van organisatoren Astrid Berens en Maarten Bodt – sieraden die ze hebben gemaakt met kettingen van Walter Fischer. Dit bedrijf van machinaal geproduceerde kettingen schonk meer dan vierhonderd meter ketting waarvan elke deelnemer aan dit project tien meter ontving om een draagbaar sieraad te ontwerpen. ‘From Walter to Astrid’ kadert binnen het onderzoeksproject Speaking Jewellery dat het begrip jewelleryness verkent: welke artistieke kwaliteiten, zoals draagbaarheid, glans of detaillering, maken een object tot een sieraad?

Op donderdag 8 november staat Sieraad Art Fair in het teken van de ketting. Alba Cappellieri, docent aan Politecnico di Milano en directeur van het sieradenmuseum in Vicenza, geeft een lezing over de ketting (15:30-Engels) naar aanleiding van haar nieuwe boek ‘Chains’. Na deze lezing gaat kunsthistoricus en docent Juweelgeschiedenis Liesbeth den Besten in gesprek met onderzoekers Hilde Van der Heyden en Liesbet Bussche over het project ‘From Walter to Astrid’.

Op zondag 11 november (13:00-Nederlands) geeft onderzoeker Liesbet Bussche een lezing over ‘Stedelijke sieraden’, een serie interventies waarin ze archetypische sieraden zoals de parelketting of bedelarmband verbindt met locaties in de stad. Samen met ontwerper Ingeborg Vandamme buigt ze zich over de al dan niet bestaande grenzen van het hedendaags sieraad.